Agenda

Triple P Online: Cursus Positief Opvoeden waar en wanneer jij wil

 

Triple P Online: Cursus Positief Opvoeden waar en wanneer jij wil

Nieuw in ons aanbod: Cursus Positief Opvoeden online

Wat is Triple P online? 

Triple P is een online opvoedprogramma voor ouders. Dit programma kan thuis gevolgd worden op elk eigen gekozen moment van de dag op een computer, tablet of smartphone. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse sessies, waarin de 17 opvoedstrategieën die Triple P kent aangeboden worden. Elke sessie neemt ongeveer 30 minuten tot een uur in beslag. Bij telefonische inschrijving voor het programma ontvangt u de benodigde persoonlijke inloggegevens met een toegangscode. Deelnemen aan het programma is geheel kosteloos. 

Voor wie is Triple P online bedoeld? Het online programma is bedoeld voor zowel ouders die (nog) geen opvoedproblemen ervaren hebben, maar zich willen verbeteren in hun opvoedvaardigheden, als voor ouders van kinderen die gedragsproblemen vertonen. Dit programma is specifiek gericht op ouders van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. 

Hoe ziet Triple P online er uit? Bovengenoemde opvoedstrategieën van Triple p zijn eenvoudige strategieën om positief gedrag te stimuleren en om ongewenst gedrag te voorkomen of te verminderen. Voorbeelden van deze strategieën zijn: positieve aandacht geven, prijzen, een positieve relatie opbouwen met je kind, nieuwe vaardigheden aanleren, een plan maken om problemen te voorkomen in risicovolle situaties en effectief ingrijpen bij ongewenst gedrag. Naast bovenstaande is er aandacht voor het toepassen van deze principes in specifieke situaties, opvoeden als team en hoe om te gaan met stress. 

Elke module start met een korte beschrijving van de inhoud en vat voorgaande module samen. Verder wordt er gebruik gemaakt van korte videofragmenten waarin de opvoedvaardigheden gedemonstreerd worden. De gedemonstreerde vaardigheden in de videofragmenten worden vervolgens toegepast door u door het maken van interactieve opdrachten (zoals bijvoorbeeld een vragenlijst, checklist of multiple choice test).

De opdrachten komen samen in een persoonlijk werkboek. In dit werkboek is ruimte voor aantekeningen en het werkboek kan uitgeprint worden. U ontvangt een certificaat bij het voltooien van het gehele programma.

Ondersteuning Professionals U wordt door een professional telefonisch ondersteund op vooraf afgesproken belmomenten.

Aanmelden: Voor meer informatie en/of aanmeldingen: neem contact op met Bernadette van der Akker via tel. 0800-6441414  of stuur en mail naar regionaaltrainingscentrum@cjg-s-hertogenbosch.nl

klik op de afbeelding voor meer informatie

http://nl.tripleponline.net/login.aspx?returnURL=/modules.aspx/

 

Wie: Regionaal Trainingscentrum
Voor welke levensfase: Alle levensfasen.