Agenda

Cool : Coaching op Leefstijl & LEFF: Lifestyle Fun & Friends

In ’s-Hertogenbosch zijn twee projecten, voor kinderen boven een gezond gewicht, die ouders en hun kinderen helpen om te werken aan een gezonde, actieve leefstijl.

Ouders willen het beste voor hun kind. Maar gezond opvoeden is niet altijd makkelijk met al die lekkere verleiders. Wat is nu precies wel of niet gezond? Is gezond leven duur? Hoeveel moet mijn kind precies bewegen? Hoeveel suikers zitten er in een glas cola en mag je nu nooit meer ongezond eten in huis halen? Kortom wat is nu echt goed voor mijn kind? 

Lekker sporten, veel bewegen, starten met ontbijt, fris water drinken en gezonde tussendoortjes. Dat is een goede basis voor een gezonde leefstijl. Maar soms is dat wat lastig om hier zelf de juiste weg in te vinden en de juiste stappen in te zetten, waardoor je overgewicht kan krijgen.

In ’s-Hertogenbosch zijn twee projecten, voor kinderen boven een gezond gewicht, die ouders en hun kinderen helpen om te werken aan een gezonde, actieve leefstijl. Dat zijn de programma’s ‘LEFF’: Lifestyle Energy Fun en Friends (leeftijdscategorie 7 tot 13 jaar)  en ‘COOL’: Coaching op Leefstijl (leeftijdscategorie 4-12 jaar en 12-18 jaar). In dit artikel richten wij ons op de kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar). 

Wat houden de programma’s LEFF en CooL in?
Samen met andere ouders en leeftijdgenoten ga je de uitdaging aan en leer je dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Je werkt samen aan een gezondere leefstijl. Je zult al in de eerste weken zien dat je fitter wordt, meer energie krijgt en een gezonder gewicht bereikt. Maar nog belangrijker is dat je meer zelfvertrouwen krijgt en lekker in je vel komt te zitten. Dat willen we toch allemaal? 

Maak jij je zorgen over het gewicht en/of de conditie van je zoon of dochter, of wil je zelf aan de slag met je gewicht, stuur dan een email naar Mandy Gerritzen (m.gerritzen@ggdhvb.nl). Zij kan meedenken of één van deze programma’s bij jullie past.


CooL

Wie:
Voor welke levensfase: Alle levensfasen.