Positief opvoeden

Positief opvoeden

Positief Opvoeden. Voor al je vragen over opvoeden! Als het over het opvoeden van kinderen gaat, heeft iedereen een mening. Maar hoe weet je wat werkt en het bij jou past? Positief Opvoeden, Triple P helpt ouders en opvoeders hierbij. Het pedagogisch programma Positief Opvoeden, Triple P geeft ouders praktische tips om met grote en kleine problemen in het gezin om te gaan, zoals driftbuien van peuters, niet willen luisteren of slapen, opstandige tieners of problemen met zelfvertrouwen. Positief Opvoeden leert je hiermee om te gaan. Het is een van de weinige opvoedprogramma's ter wereld met bewijs dat het werkt voor de meeste families!

Als het over het opvoeden van kinderen gaat, heeft iedereen een mening. Maar hoe weet je wat werkt en het bij jou past? Positief Opvoeden, Triple P helpt ouders en opvoeders hierbij.

Het pedagogisch programma Positief Opvoeden, Triple P geeft ouders praktische tips om met grote en kleine problemen in het gezin om te gaan, zoals driftbuien van peuters, niet willen luisteren of slapen, opstandige tieners of problemen met zelfvertrouwen. Positief Opvoeden leert je hiermee om te gaan. Het is een van de weinige opvoedprogramma's ter wereld met bewijs dat het werkt voor de meeste families!

De vijf basisprincipes
Positief Opvoeden is een manier van opvoeden die erop gericht is de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Het betekent dat je op een opbouwende en niet kwetsende manier omgaat met het gedrag en de emoties van kinderen. Hierdoor zal je een sterke relatie met je kind opbouwen, goed met elkaar kunnen communiceren en het gedrag dat je graag ziet kunnen stimuleren. 

Positief Opvoeden is een geweldige manier om op te voeden. Kinderen die door middel van de Triple P methode opgevoed worden, presteren goed op school. Ook maken ze gemakkelijk vrienden. Ze voelen zich goed over zichzelf. Ook is de kans op emotionele en gedragsproblemen op latere leeftijd kleiner. 

Positief Opvoeden is ook goed voor jou als ouder. Het helpt ouders om zich zelfverzekerder te voelen en minder stress te ervaren. Ook helpt het je om minder discussies met je partner te hebben over opvoeden. 

Positief Opvoeden kent vijf basisprincipes. De tips die je Positief Opvoeden ondersteuning ontvangt zijn gebaseerd op deze vijf stappen, namelijk:

 

bron: www.positiefopvoeden.nl


Stuur per email

Deel deze pagina over de mail.

Vul je e-mailadres in

Let op: je hebt niet alles goed ingevuld. Vul het veld Aan en Van in en probeer opnieuw.

Sluiten