Opvoed & opgroei apps

Opvoed & opgroei apps

Voor ouders en opvoeders bestaan handige (veelal gratis) apps die kunnen helpen bij de opvoeding. Onderstaande lijst is zeker nog niet compleet, dus als je een leuke app kent, dan horen wij het graag!

Handige apps

  • Zoekt u praktische tips en informatie over opvoeden en opgroeien? Download dan nu één van de gratis apps die precies past bij de leeftijd en ontwikkeling van uw kind.  Er zijn 7 gratis apps: van kinderwens tot jong volwassene. Alle informatie komt van officiële kennisinstituten als Rutgers WPF, Voedingscentrum en het Trimbos-instituut. Ga naar http://www.vanzwangertotpuber.nl/  en tik op het icoon dat bij u past en download de app. De verschillende categorien kunnen los van elkaar worden gedownload: Kinderwens-Gezond -Zwangeren-Gezonde Baby-Gezonde Peuter-Gezond BasisschoolkindGezonde Puber-GezondJong Volwassen.
  • Wat betreft apps voor kinderen kun je de onlangs gelanceerde brochure van mijnkind online downloaden: http://mijnkindonline.nl/publicaties/brochures/de-beste-gratis-apps-voor-kinderen.
  • En verder zijn er ook nog:
 
Zwanger.nl De app Zwanger.nl bevat informatie omtrent de zwangerschap. Na het invullen van de uitgerekende datum, krijgen aanstaande ouders gepersonaliseerde informatie. Elke dag krijgen gebruikers iets nieuws te lezen over de ontwikkeling van hun baby, als handige tip of als wist-je-datje. Wekelijks vertelt de app wat er op dat moment gebeurt met het lichaam van de zwangere en de baby. Daarnaast biedt de app antwoorden op veelgestelde vragen. In de kwaaltjeslijst kunnen zwangeren opzoeken wat hen scheelt.Verder bevat de app een checklist voor de uitzet van de babykamer en een babynamenlijst.(Betaalde app Iphone en Android)
 
GroeiApp van GroeiGids  Hiermee kun je de groei en ontwikkeling van je kind(eren) bijhouden. Maar je kunt er ook foto's uploaden en alle mijlpalen invoeren (1e lachje, 1e tandje, 1e stapje, etc.). De GroeiAppvormt zo een tijdlijn: het GroeiPad van je kind. Deze app bevat betrouwbare teksten. (Gratis voor Android en Iphone) iGrow-app Met de iGrow app kun je eenvoudig de meet en weeg gegevens bijhouden van je kind(eren) van 0-10 jaar. Na het invoeren van de gegevens van je kind, krijg je meteen een groeidiagram te zien. Ook kan je zien wat de verwachte lengte wordt. Via de iGrow-app krijg je vervolgens tips over gezonde voeding, slapen en bewegen in de buurt. Deze app is ontwikkelt door TNO. (Gratis voor Iphone en Android)

BorstvoedingApp Deze app is er voor ouders die borstvoeding geven of van plan zijn borstvoeding te gaan geven. Je kunt hier terecht voor alles wat met borstvoeding te maken heeft. Je vindt basale informatie over het geven van borstvoeding en over de problemen die hierbij mogelijk kunnen optreden.
*Borstvoeding ABC
*Borstvoeding opbouw
*Meest Gestelde vragen over borstvoeding
*Een lijst met contactgegevens van lactatiekundigen IBCLC per provincie
*Animatievideo over borst voeden en kolven
(Gratis voor Iphone)

BVcom De BVcom-app biedt moeders toegang tot de nieuwste informatie, foto's, columns en artikelen van borstvoeding.com, de website van Kenniscentrum Borstvoeding.Gebruikers krijgen nieuwsberichten over borstvoeding, ervaringsverhalen van andere moeders, elke week een nieuwe column en dagelijks een nieuwe foto.Daarnaast hebben ze toegang tot alle foto's van het hele jaar en alle columns van de week.Verder heeft de app een zoekfunctie en kunnen gebruikers informatie delen op Twitter en via e-mail.

(Betaalde app voor Iphone)

Veilig Groot Worden app De Veilig Groot Worden app is speciaal voor aanstaande ouders en ouders met kinderen tot 4 jaar. Met deze app kun je in een oogwenk checken wat je kunt doen om het in huis veilig te maken voor je kind. Afhankelijk van de leeftijd van je kind worden per ruimte in het huis (zoals bijvoorbeeld de woonkamer en de babykamer) veiligheidstips en koopadviezen gegeven. (Gratis voor Iphone)

Gifwijzer-app Kleine kinderen zijn jonge onderzoekers, ze zijn niet kieskeurig; ammonia, brandspiritus, tapijtreiniger en ontkalkers hebben hun onverminderde interesse. De Gifwijzer App is ontwikkeld om directe hulp te bieden bij vergiftigingsverschijnselen. (Betaalde app voor Iphone en Android)

EHBO-app Met deze app heb je als ouder de juiste EHBO-instructies bij de hand. En is uitgebreid met de meest voorkomende ongevallen bij kinderen.De app geeft kort en bondig instructies in geval van nood. Zo weet je wat je kunt doen bij een brandwond, valpartij, vergiftiging of verstuiking. Maar ook wat je vooral niet moeten doen.Voor het geval verdere eerste hulp verlenen niet meer mogelijk is, geeft de app de route naar de dichtstbijzijnde EHBO-post en de mogelijkheid om direct 112 te bellen.(Gratis voor Iphone, Android en Windows Mobile)

GGD 'Op reis'-App Binnenkort naar het buitenland? Blijf gezond met de “GGD op reis” app. Alle onafhankelijke informatie om gezond op reis te gaan èn gezond weer thuis te komen nu overzichtelijk in een app.  Welke vaccinaties heb ik nodig? Kies een land en je weet het. Daarnaast kunt u een digitale back-up van alle vaccinaties van u en uw reisgenoten maken.(Gratis voor Iphone en Android)

Medische app voor op vakantie Met Hulp op Zak kunt u medische informatie bekijken over uw (toekomstige) vakantieland. Deze app geeft uitgebreide informatie en tips over een groot aantal ziekten en aandoeningen. In één oogopslag ziet u welke ziekten vaak voorkomen op uw bestemming. U leest ook meteen of u vooraf een inenting nodig heeft. Een compleet medisch woordenboek in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Turks, Pools en Russisch. Wel zo handig als u met een buitenlandse arts of hulpverlener moet communiceren.(Gratis voor Iphone en Android)

School Kompas-App De Schoolkompas app helpt leerlingen en hun ouders een middelbare school te zoeken: door informatie over elke school te geven en met praktische tips. Zoek met deze app de scholen die je interessant lijken en bekijk de achtergrondinformatie over deze school.(Gratis voor Iphone en Android)

 

 

 

 

 

 

Met dank aan CJG Utrecht! Bron: http://www.jeugdengezinutrecht.nl/pagina/handige-apps/650327