Geen Paniek!

Bijna 4% van de Nederlanders is weleens overvallen door een paniekaanval: een intense aanval van angst en spanning. U kunt het gevoel krijgen gek te worden, de controle te verliezen, flauw te vallen en/of dood te gaan. Daarnaast ontstaan tijdens een paniekaanval lichamelijke klachten, zoals koude rillingen, misselijkheid, zweten, trillen of druk op de borst. Als reactie op de paniek gaat u steeds vaker situaties of plaatsen vermijden. Voor u het weet, beïnvloedt de angst uw dagelijks leven en komt u in een negatieve spiraal terecht.

Programma

Iedereen heeft weleens last van angstgevoelens, maar als uw leven wordt beheerst door angst en paniekaanvallen is het tijd om er iets aan te doen. Als u zoveel last heeft van paniekaanvallen dat u bijvoorbeeld niet meer alleen in huis durft te zijn, boodschappen te gaan doen of uw favoriete hobby’s te beoefenen, dan is deze cursus een goede mogelijkheid om uw klachten te verminderen. Met deze cursus leert u om meer grip op uw leven en uw klachten te krijgen.

 

In de cursus wordt in groepsverband geoefend met het leren omgaan met angst. U krijgt oefeningen, tips en handvatten om de angst de baas te worden. Als voorwaarde voor deelname wordt een actieve houding gevraagd, omdat ook buiten de cursus aan u wordt gevraagd te oefenen.

 

Voor wie?

Volwassenen tussen de 18-65 jaar, die last hebben van lichte tot matige paniekklachten met of zonder vermijdingsgedrag of mensen die recentelijk hersteld zijn van paniekklachten.

 

Bijeenkomsten

Aantal: 8 bijeenkomsten van 1½ uur. De cursus wordt gegeven op maandagavond van 17.30 – 19.00 uur en start in oktober 2017 (met uitzondering van de herfstvakantie). De laatste bijeenkomst is een terugkombijeenkomst, die gepland staat voor medio januari 2018.

Kosten: geen

Er zijn nog plaatsen beschikbaar op deze data:

Bijeenkomsten:   02 oktober, 09 oktober, 23 oktober, 30 oktober, 06 november, 13 november, 20 november 2017 en 15 januari 2018

Tijd:  17.30- 19.00 uur

Locatie: Gezondheidscentrum de Groote Wielen

 

Aanmelden en informatie

Aanmelden kan met het aanmeldingsformulier. Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek en wordt gekeken of de training aansluit.

Voor meer informatie: Telefoonnummer: 0800-6441414 (maandag t/m donderdag van 09.00 - 13.00 uur), e-mailadres: regionaaltrainingscentrum@cjg-s-hertogenbosch.nl.